top of page

Svatomartinský výlet na Mílovy

S kamarádkami, se kterými už dávno nežijeme na stejném místě a nevídáme se tak často, jak bychom si přály, nás často dostihne neschopnost se sejít ve větším počtu. Když se nám tedy podařilo najít společný volný víkend, který už ale z teplotních důvodů nebylo možné trávit u některé na chatě, rozhodly jsme se, nezahodit šanci a vypravit se na výlet.

Volba padla na Žďárské vrchy, kam jsme to měly všechny přijatelně daleko.

Sešly jsme se v restauraci Líšeňský dvůr, kde jako snad všude ten víkend bylo v nabídce pouze speciální svatomartinské husí menu. Bohužel jsem si je jako blogerka začátečnice zapomněla vyfotit a teď koukám, že na stránkách nemají (zatím) zveřejněné ani stálé menu, což je teda smůla. Všechny jsme si ale pochutnaly. Já jsem si dala husí játra s rýží a ty byly moc dobrý. Horší to bylo s obsluhou, která byla poměrně nekoordinovaná a docela zmatená. Prostředí je tam moc hezký a příjemný, jak venku, tak vevnitř, takže pro kolemjedoucí určitě k návštěvě doporučuji.

Pro prťata: Mají dětský koutek, ale nemají přebalovací pult, takže jsme děti přebalovaly v tom koutku. Ten je ale součástí hlavního prostoru, což třeba pro mě nebylo úplně komfortní, přebalovat ostatním hostům pod nosem.

Noc jsme si zamluvily v hotelu Orea Resort Devět Skal, který leží v krásné přírodě, přímo u Mílovského rybníka. Počasí nám překvapivě vyšlo mnohem lépe než jsme čekaly, takže jsme se hned po příjezdu vypravily na procházku kolem rybníka a do lesa. Fakt, že se kvůli procházce v přírodě nemusí nikam dál přejíždět, považuji za jeden z největších benefitů hotelu.

Ranní pohled z balkonu na pokoji

Vzhledem k pokročilejší odpolední hodině a časnému stmívání jsme absolvovaly jen krátkou trasu, po hezky udržované, zpevněné cestě, kde jsme neměly problém ani s kočárky. Upraveně ale vypadal terén i na kompletní kolečko kolem rybníka.

Bohužel jsem byla ten víkend s focením celkově dost na štíru. Jakmile jsme vyšly na procházku, uvědomila jsem si, že jsem foťák zapomněla na pokoji. Zřejmě to ale osud tak zařídil v mé (a foťákovo) dobro, protože jsem v zápětí zjistila, že jsem si do kabelky, kde by jindy foťák čekal na svoji chvíli, vylila celou láhev vody.

Protože nám počasí přálo pro pobyt venku, nestihly jsme navštívit wellness zařízení hotelu, takže jak vypadá bazén a sauna budeme muset zjistit někdy příště.

Ale viděly a otestovaly jsme hotelovou restauraci, která mě mile překvapila, protože přes značnou rozlehlost působila celkem útulně. Losos, kterého jsem si dala k večeři byl dobrý, ale zabily ho studené gratinované brambory. Zato ráno u snídaně jsme si pochutnaly na všem. Výběr byl fakt velký, ze studených i teplých, sladkých a slaných variant. Jediné, co mě rozčilovalo, byly miniaturní skleničky na pití. Jo a celý víkend nás provázelo nedobrý kafe (často by se dalo použít mnohem ostřejšího hodnocení) a ani tady to bohužel nebylo lepší.

Andrejka v hotelové restauraci

Hotel má certifikát kids friendly a podle webu nabízí pro děti animační programy přes léto, ale i když jsme tam byly, tak se pořád něco dělo.

Dětský koutek byl samostatnou místností, kde byly k dispozici hračky.

Na vyžádání jsme měly na pokoji pro děti postýlky a v apartmánu ledničku a varnou konvici, což bylo všechno, co jsme potřebovaly k uchovávání a přípravě stravy pro prcky, takže v tomhle ohledu zařízení na jedničku.

Trochu horší bylo dostat kočárky do pokoje ve třetím patře, protože mají dost malé výtahy, ale to je tak jediná výtka, kterou jsme ke statusu kids friendly objevily.

V případě, že byste se do hotelu vypravili jako my ve větší skupině a stáli byste o pokoje vedle sebe, pak doporučuji si to domluvit předem. My jsme to neudělaly a bydlely jsme na poloviny dvě patra od sebe. Já bych teda očekávala, že to bude automaticky, když byla rezervace dělaná hromadně na jedno jméno, ale zjevně je třeba se opravdu vždycky přesvědčovat o všem. Ne vždy, ale všechno člověka napadne, že. S naší rezervací byly i další nesrovnalosti, které nám však nakonec kompenzovali dvěmi lahvemi sektu, takže všechno dobrý.

Hezký prodloužený víkend

Petra

Poslední články
Petra a Andrejka

Zápisky z cest maminky a holčičky.

O tom, kam a jak jsme cestovaly, jak se nám tam líbilo a proč. A taky o tom, co jsme tam viděly a ochutnaly.

Sociální sítě
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
tags/Štítky
Zatím žádné štítky
bottom of page